Invitație la prezentarea programului de burse Humboldt

În data de 14 octombrie, la ora 12:00, în sala Antonescu a Facultății de Drept din cadrul  Universității din București va avea loc prezentarea programelor de cercetare și a burselor acordate de către Fundația Alexander von Humboldt. Prezentarea se adresează tuturor cadrelor didactice și cercetătorilor, indiferent de momentul parcursului academic ori de cercetare în care se află, inclusiv doctoranzilor și postdoctoranzilor. 

Fundația Alexander von Humboldt promovează cooperarea științifică între cercetători străini și germani la nivel de excelență și acordă în fiecare an peste 700 de burse de cercetare și premii, sub forma unui stagiu de cercetare între 6 și 24 de luni într-un institut german ori într-o universitate germană.

Programele sunt diferențiate după momentul parcursului academic. Bursele de cercetare se acordă post-doctoranzilor și cercetătorilor cu experiență  (până în 12 ani de la finalizarea doctoratului și obținerea titlului de doctor), iar premiile de cercetare se adresează cercetătorilor experimentați, cu rezultate recunoscute în plan internațional. 

Cunoașterea limbii în momentul depunerii candidaturii nu este necesară pentru științele naturii/științele exacte, este însă o condiție pentru științele umaniste. Nu există cote de țară, nici cote pentru diferitele discipline academice, la fel cum nu există termene de depunere a candidaturilor.

După prima finanțare a unui stagiu de cercetare, programele pentru alumni sprijină într-un mod flexibil cariera și dezvoltarea humboldtienilor și cooperarea dintre aceștia. Prin aceasta, Fundația Alexander von Humboldt dorește nu numai să creeze o rețea științifică, să întărească legăturile foștilor bursieri cu Germania, ci și să întărească relațiile dintre cele două culturi. 

Informații detaliate despre programele de cercetare și bursele Humboldt sunt disponibile pe site-ul Fundației sau pot fi solicitate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.