British Council a deschis înscrierile pentru FameLab International, cea mai importantă competiție de comunicare a științei. Pe această cale, vă rugăm să ne ajutați cu distribuirea acestui mesaj către studenții și cercetătorii cu activități și rezultate științifice deosebite.
 
Organizată de British Council și de Cheltenham Science Festival, competiția FameLab urmărește să ofere o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință, aceștia având astfel oportunitatea de a comunica activitățile și rezultatele muncii lor către publicul larg. Competiția se află la a 11-a ediție în România și se desfășoară în peste 30 de țări.
 
Studenții sau cercetătorii de peste 19 ani care studiază sau lucrează în inginerie, medicină, tehnologie, biologie, chimie, fizică și matematică sunt invitați să se înscrie online până pe 31 martie cu un video de maximum 3 minute, în care să prezinte un subiect din știință într-un mod cât mai captivant. Concurenții selectați vor fi invitați apoi la preselecțiile regionale FameLab, organizate pe parcursul lunii aprilie la universități și centre de cercetare din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.
 
Concurenții au șansa de a câștiga o săptămână în Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival și de a reprezenta România în finala internațională, precum și de a beneficia de training în comunicare și premii supriză. În plus, reprezentantul FameLab România în finala internațională va beneficia și de un premiu de 500 de euro acordat de Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth, partener de 10 ani al competiției FameLab.
 
Mai multe informații despre înscrieri și desfășurarea concursului în România sunt disponibile pe website-ul British Council aici sau în evenimentul de pe Facebook, care poate fi accesat aici.
 
În România, evenimentele de selecție FameLab sunt derulate în parteneriat cu Institutul de Științe Spațiale, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, SOMS și ARCUB, cu sprijinul UEFISCDI, al Asociației pentru Educație și Știință Hermann Oberth, al Asociației Ad Astra, al Editurii Humanitas și al Bucharest Technology Week, ca parteneri de comunicare.

 

Poster eveniment