BURSE DE AJUTOR SOCIAL OCAZIONAL  ÎN SEMESTRUL AL II-LEA

 

Conform Art. 43 al Metodologiei pentru acordarea burselor și altor forme de sprijin pentru studenții Universității din București, licență și masterat 2020-2021:

„Studenții pot beneficia ocazional, la cerere, pe baza documentelor justificative, și de următoarele tipuri de burse sociale, indiferent dacă studentul mai beneficiază de altă categorie de bursă:

  1. a) Bursa pentru ajutor social ocazional pentru îmbrăcăminte, care se poate acorda studenților cu unul sau ambii părinți decedați, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul, studenților defavorizați din punct de vedere socioeconomic, a căror familie nu a realizat, în cele 3 luni dinaintea depunerii cererii pentru acordarea acestui tip de bursă, un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare de 75% din salariul minim net la nivel național. Această categorie de bursă se poate acorda aceluiași student de două ori în cursul unui an universitar.
  2. b) Bursa pentru ajutor social ocazional de maternitate, care se acordă studentei sau studentului a cărui soție nu realizează deloc venituri sau venituri mai mari decât salariul de bază minim net la nivel național și constă într-o bursă pentru naștere și lăuzie și o bursă pentru procurarea îmbrăcămintei copilului nou-născut, care se acordă o singura dată în cursul anului universitar pentru fiecare copil născut.
  3. c) Bursa pentru ajutor social ocazional în caz de deces se poate acorda pentru decesul unui membru al familiei studentului (ei). Prin membru de familie se înțelege soț, soție, copil. În cazul decesului studentului (ei) necăsătorit (ă), căsătorit (ă) cu soție/ soț care nu realizează venituri, bursa se acordă rudelor de gradul I/ succesorului legal, o singură dată în cursul anului universitar.”

 

Studenții care doresc să beneficieze de bursă de ajutor social ocazional în semestrul al II-lea, trebuie să trimită documentele de pe adresa de email instituțională, până pe data de 29 aprilie 2021, ora 14.00, următoarele documente, conform Metodologiei UB (https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/10/Metodologie-pentru-acordarea-burselor-si-altor-forme-de-sprijin-pentru-studentii-Universitatii-din-Bucuresti-licenta-si-masterat-2020-2021-1.pdf) :

 

 

Aceste documente se vor trimite pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu subiectul: bursă ocazională_Nume_prenume student_licență/master

Precizări:

Documentele justificative de venituri nete, inclusiv cupoanele de pensie și cele de alocație trebuie să fie pe lunile ianuarie-februarie-martie 2021.

 Valoare salariu minim net - 2021