Opis documente bursă socială pentru studenții sub 26 de ani 

  1. Cerere solicitare bursă (cetățean român - AICI  / cetățean străin - AICI )
  2. Declarație pe propria răspundere venituri  (student) - AICI
  3. Acorduri prelucrare date (student AICI  + membri de familie AICI
  4. Extras de cont (student)
  5. Copie CI/BI (student + membri familie)
  6. Copii certificate de naștere pentru frații sau surorile din sistemul preuniversitar sau universitar la zi
  7. De la părinții salariați – adeverință de salariu cu veniturile nete pe ultimele 12 luni și o adeverință ANAF din care să dacă au alte venituri. 
  8. De la părinții care nu sunt salariați – adeverință ANAF cu veniturile obținute sau declarație notarială că nu au obținut venituri în ultimele 12 luni. (Dacă veniturile părinților sunt zero, se adaugă la dosar PV-ul anchetei sociale.)
  9. De la părinții pensionari – talon pensie ultimele 12 luni (Se iau în calcul numai pensiile impozabile, ceea ce înseamnă pensiile peste 2000 de lei. Talonul conține informațiile necesare și o adeverință ANAF din care să reiasă dacă au alte venituri.
  10. Certificat de divorț, dacă este cazul, și dovada plății pensiei alimentare.
  11. Ancheta socială pentru studenții români ai căror părinți au venituri zero sau care au un părinte, sau ambii, la muncă sau domiciliați în străinătate.
  12. Alte declarații notariale, (de exemplu în cazul unui student care provine din familie monoparentală și care nu are legătură cu părintele înstrăinat. Poate da o declarație la notar că nu este întreținut și nu are nicio legătură cu părintele înstrăinat.)

Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor art. 61 din Codul fiscal - AICI 

Studenții străini trebuie să aducă aceleași acte ca studenții români – dovada veniturilor nete și a numărului membrilor familiei din ultimele 12 luni. Dacă nu sunt în limba română, acestea trebuie să fie în engleză sau franceză, sau trebuie să fie traduse în română de un traducător autorizat. În cazul în care există suspiciuni legate de autenticitatea documentelor, putem cere documente suplimentare, (legalizarea documentului).

O.M. privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învațamântul superior de stat, învațamânt cu frecvența AICI 

 

În cazul burselor medicale – studentul trebuie să aducă toate documentele care să dovedească să se încadrează în această categorie. 

În categoria student cu  handicap locomotor sau grad de invaliditate intră studenții care se încadrează în limitele legii 448 din 16/12/2006.