Urmare aprobării în cadrul CIVIS Steering Committee, în universitățile partenere CIVIS se lansează aplicația centralizată pentru organizarea de Erasmus Blended Intensive Programmes (BIP) - Programe intensive mixte Erasmus, care pot fi organizate până la data de 30 iulie 2023.

 

Aplicațiile se fac la nivel central CIVIS, cu termen limită de aplicație online 30 mai 2022, iar evaluarea aplicațiilor este realizată de către reprezentanți din universitățile CIVIS, urmând a fi validate la nivel de CIVIS Steering Committee (rezultate ce vor fi publicate în luna iulie 2022).

Obiectivul acestui tip de program este dezvoltarea de activități academice în cadrul Alianței CIVIS, cu respectarea următoarelor criterii de eligibilitate:

-      Propunerea trebuie să includă 3 universități partenere CIVIS, cu minim 15 studenți participanți,

-      Programul trebuie să fie în format mixt: sesiuni virtuale și minim 5 zile de mobilitate fizică,

-      Participarea la BIP să corespundă unui număr de minim 3 ECTS, maxim 6 ECTS,

-      Aplicația trebuie să fie corelată cu unul dintre cele 5 HUB-uri ale Alianței CIVIS:

  • Climate, Environment, Energy
  • Society, Culture and Heritage
  • Health
  • Cities, Territories and Mobility
  • Digital and Technological Transformation

 

În cazul în care Universitatea din București este organizatoarea/gazda unui asemenea program, costurile pentru organizarea programului intensiv mixt la București sunt suportate din fondurile proiectului de mobilități Erasmus+ nr. 2021-1-RO01-KA131-HED-000008275: minim 6000 euro, maxim 8000 euro (respectiv 400 euro/student participant).

 

Costurile pentru deplasarea fizică a studenților și profesorilor UB, participanți la un BIP găzduit de altă universitate CIVIS, sunt suportate din fondurile proiectului de mobilități Erasmus+ nr. 2021-1-RO01-KA131-HED-000008275 astfel:

-      Studenți UB: grant pentru subzistență de 70 euro/zi (minim 5 zile de mobilitate fizică),

-      Profesori UB: grant pentru subzistență + grant pentru transport (pentru minim 2 zile de predare/format fizic + 2 zile de transport) – în funcție de baremele pentru țara gazdă ale Programului Erasmus pentru mobilități de predare.

 

 

Mai multe informații sunt disponbille la: https://civis.eu/en/blended-intensive-programs-call-for-proposals și AICI