IN MEMORIAM 

 Conf. Dr. Valeria-Veronica MIRONOV (POP)

26.I.1952 – 22.I.2024

Colegii de la Facultatea de Chimie a Universității din București anunță, cu profundă tristețe, încetarea din viață a conf. univ. dr. Valeria-Veronica Mironov (Pop), cadru didactic al Departamentului de Chimie Anorganică.

Născută pe 26 ianuarie 1952, conf. univ. dr. Valeria-Veronica Pop a absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in anul 1975, specializarea Chimie. La aceeși facultate a obținut titlul de doctor în chimie în anul 1988 sub îndrumarea profesorului Gheorghe Marcu. După o perioadă petrecută în învățământul preuniversitar, a fost cooptată ca asistent universitar la Facultatea de Chimie în anul 1989, unde și-a desfășurat activitatea cu devotament până la pensionare. 

Va rămâne în memoria multor generații de studenți prin claritatea, atractivitatea și rigurozitatea cursurilor de Chimia nemetalelor și Chimia metalelor, predate la nivel de licență în limbile română, engleză și franceză precum și ale cursurilor de Structura combinaţiilor anorganice și Stereochimia combinaţiilor complexe, predate la nivel de master. A fost implicată în pregătirea lotului olimpic de chimie și a fost autor sau coautor al unor cursuri și manuale pentru învățământul preuniversitar și universitar. A lucrat cu pasiune, împreună cu studenții săi de la licență și master, pe care i-a condus spre rezultate interesante în domeniul chimiei combinațiilor complexe. A slujit cu devotament si entuziasm învățământul chimic atât la nivel preuniversitar cât si universitar. 

A fost apreciată de colegi, ca om și cadru didactic implicat în toate activitățile departamentului, atât manageriale (a fost membru în Consiliul facultății) cât și profesionale. La fiecare întâlnire în cadrul departamentului întâmpina întotdeauna colegii cu voioșie și o vorbă de duh.

Va rămâne mereu în amintirea celor care au cunoscut-o ca o persoană dinamicӑ, plinӑ de optimism şi eleganţӑ, cu o vastă cultură, gata oricând sa ajute studenții si colegii.

Drum lin spre ceruri, Veronica !

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 25.I.2024, la Cluj-Napoca